E 14 vaiaso sosoo na pa’u ai le tau o uta o uta, o le a le mafua’aga

O le si'itia o tau o uta o le sami o lo'o pa'u pea.

I le tausaga e oo mai i le taimi nei, o le World Container Index (wci) na tuufaatasia e le faufautua o felauaiga o Drewry ua paʻu i le sili atu i le 16%.O fa'amaumauga lata mai o lo'o fa'aalia ai o le wci composite index na pa'u i lalo ifo o le $8,000 i le 40-futu container (feu) i le vaiaso na te'a nei, i lalo ifo o le 0.9% i lea masina ma lea masina ma toe fo'i i le fua o uta ia Iuni o le tausaga na te'a nei.

Auala e to'a tifato

Aisea ua pa'u ai tau o uta o le sami?

Sei o tatou tilotilo i auala ua matua pa'u.

O auala e tolu mai Shanghai i Rotterdam, Niu Ioka, ma Los Angeles ua matua paʻu

Pe a faatusatusa i le vaiaso talu ai, o le fua faatatau o uta o le auala Shanghai-Rotterdam na faaitiitia i le USD 214/feu i le USD 10,364/feu, o le fua faatatau o uta o le auala Shanghai-Niu Ioka na faaitiitia i le USD 124/feu i le USD 11,229/feu, ma o le fua faatatau o uta o le auala Shanghai-Los Angeles ua faaitiitia i le USD 24/feu, ua oo atu i le $8758/feu.

Talu mai le amataga o le tausaga, o auala autu e lua mai Shanghai i Los Angeles ma Shanghai i Niu Ioka ua paʻu i le 17% ma le 16% i le faasologa.

E tusa ai ma faʻatusatusaga a Drewry, i totonu o auala vaʻa e valu o loʻo aʻafia ai le faʻamaumauga o uta uta a le lalolagi, o le mamafa o aʻafiaga o nei auala e tolu mai Shanghai e tusa ma le 0.575, lea e latalata ile 60%.Mai ia Aperila 7 e oo ia Aperila 21, o tau o uta o auala e lima e ese mai i nei auala e tolu sa mautu, ma e leai se suiga tele.

A'afia i le le lava muamua o le gafatia, o le faʻapipiʻiina o le gafatia o loʻo faʻaauau pea ona tupu.Ae ui i lea, a faʻaauau pea ona faʻatupulaʻia le tuʻuina atu o le gafatia, ua suia le manaʻoga mo le gafatia.
O le tele o uta ma fafo e mana'omia e pa'u uma

I le faaopoopo atu i lenei mea, o le saoasaoa o le transshipment, laʻuina ma uta i Shanghai Port na amata ona faʻagesegese.

I le taimi lava e tasi, ona o le siʻitia o le tamaoaiga i Amerika ma Europa, ua sili atu le mamafa o tau o tagata.O lea ua taofia ai manaoga o tagata faatau mai fafo i se tulaga patino.

taulaga1

Taimi meli: Iuni-08-2022